Skimmelsanering

Hos SL Malerfirma A/S kan du få bugt med dit skimmel problem.
Vi kommer og foretager en skimmelsanering, sådan at dine vægge bliver klar til vores malere, som så puster lidt nyt liv ind i din tilværelse med nymalede rum. Vi bistår naturligvis med rådgivning fra start til slut, så du er godt klædt på og ved hvad der skal foregå.
Hvad er skimmelsvamp?
Skimmelsvamp er en levende svampe-organisme, der hyppigst vokser der hvor der er fugtigt med en luftfugtighed over 70% og skaber et usundt indeklima. Skimmelsvamp dukker op i form af plamager på vægge, gulve og lofter – men kan også forekomme på møbler. Skimmelsvamp lugter ofte af mug og man kan på tæt hold se, at det dannes i svampe-lignende former.
Skimmelsvamp kan resultere i, at man plages af hovedpine, åndedrætsbesvær og andre allergilignende symptomer, men kan også ende med permanente skader i form af astma og vedvarende allergi, så fjernelse af skimmelsvamp er vigtigt for et sundt indeklima og kræver professionel hjælp.
Du kan læse mere om skimmelsvamp på Wikipedia.com
Hvad kan du selv gøre?
Hvis mindre områder på dit badeværelse er ramt af skimmelsvamp i fuger, hjørner, skabe og lignende, er det relativt nemt at gøre noget ved problemet. Der findes nemlig en række desinficerende og svampebekæmpende midler på markedet:
  • Rodalon, er et meget effektivt rengøringsmiddel, der både fjerner og forebygger svampeangreb.
  • Klorin, er en stærk væske, der kan bruges til at dræbe svampebakterier. Vær dog opmærksom på, at klorin har en blegende effekt, og derfor ikke egner sig godt på eksempelvis farvede klinker. Hvis du vil minimere blegningen, kan du med fordel fortynde klorinen i lidt vand.
  • Der er også dedikerede og professionelle alternativer, men de to ovenstående er jo ofte allerede i hjemmet.
Det er dog altid en god idé, især ved større områder eller hvis man er i tvivl, at kontakte fagfolk og få sagen undersøgt, da skimmel plamager, som muligvis ikke ser ud af meget, kan være en del af et større problem, der ikke bare lige ordnes med en klud og et af de ovennævnte produkter
Hvordan kan du forebygge skimmelsvamp?

Du kan selv gøre rigtig meget for at undgå skimmelsvamp i dit hjem. Først og fremmest er det vigtigt, at du lufter ud flere gange dagligt. Herudover er det vigtigt, at du udskifter gulvtæpper, gardiner, puder med mere fra steder, hvor du har haft skimmelsvamp én gang. Bløde materialer som disse kan nemlig ikke renses fuldstændigt, og du kan hurtigt få et nyt svampeangreb, hvis du ikke skiller dig af med disse tekstiler.